Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas ja és Confrare d’Honor del Cava

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, assenyala que el cava és un gran ambaixador de Catalunya arreu del món.

El president Mas va ser investit Cavaller Confrare d’Honor de la Confraria del Cava aquest dijous a la solemne cerimònia d’Investidura Tardoral que va tenir lloc a les Caves Codorniu de Sant Sadurní. Va ser un gran esdeveniment social al qual hi va assistir una nombrosa representació del sector del cava i de la societat penedesenca. Artur Mas va jurar fidelitat al cava durant l’acte que estava presidit per, Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, juntament amb la resta de membres del consell capitular, acompanyats per la recentment coronada  Reina del Cava, Malena Costa. Desprès de veure una copa de cava davant l’auditori i fer el jurament, Artur Mas es va adreçar al públic destacant que Catalunya té alguns ambaixadors a nivell mundial, equips esportius, artistes o cuiners. Però va voler destacar que entre aquests ambaixadors que projecten el país arreu s’hi troba també de forma indiscutible el cava. A la cerimònia d’aquest dijous també s’investien diverses personalitats com a Confrares de Mèrit. Per exemple el ballarí Rafael Amargo, afincat a Barcelona. Amargo va recordar que junt amb els castells també el flamenc s’ha declarat patrimoni de la humanitat i va confessar que a Catalunya se sent molt ben acollit. La periodista Pilar Rahola també es va mostrar molt honorada pel reconeixement i va explicar que ella dins d’una copa de cava hi veu Catalunya. I la directora de TV3, Mònica Terribas que va explicar una situació personal en la que el cava li va ajudar a superar un mal moment. En aquest sentit va dir que el cava pot ajudar a superar les dificultats actuals. També van ser investits confrares de mèrit el director de la Vanguàrdia, José Antich, l’ escriptor i autor de la novel·la ‘Pa Negre’, Emili teixidor, la periodista, Rosa Calaf, l’ arquitecte de la Sagrada Família, Jordi Bonet, la biòloga i oceanògrafa Josefina Castellví, i president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, Joan Tarrada.<br />Després de la solemne cerimònia, en què també s’investien els nous Confrares de Número, se va celebrar el sopar d’Investidura a les mateixes caves Codorníu

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: