Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Insòlit 7 de 7 dels Xicots

Els Xicots de Vilafranca han fet la millor actuació de la temporada pel Roser, tot i no assolir l’objectiu dels tres castells de vuit.

Els vilafranquins tenien una cita molt important aquest diumenge en la seva diada. Volien fer a la Diada del Roser la millor actuació de l’any i així ha estat, descarregant la torre de set, el quatre de vuit i estrenant-se amb el set de set. Les altres colles participants de l’actuació, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Barcelona, també han completat la seva millor actuació enguany, en una extraordinària diada de castells de vuit que ha deixat les tres colles molt contentes. Els Xicots van començar l’actuació atacant el castell més difícil del seu programa, el quatre de vuit, ja que el tres de vuit i la torre de vuit amb folre, després de l’assaig de divendres van quedar descartats. El castell es va quedar en intent desmuntat. En repetició, l’opció escollida dels Xicots va ser la torre de set, una construcció que li tenen molta confiança. El castell es va descarregar amb  facilitat. En segona ronda, els Xicots van tornar a encarar el quatre de vuit, el castell va pujar molt bé fins a la carregada. A la baixada es va haver de treballar. Va ser el tercer carro gros descarregat de la temporada, més un de carregat. Era la primera vegada en tota la temporada que coincidien la torre de set i el quatre de vuit descarregats. En l’última ronda de castells, els Xicots van sorprendre tothom anunciant el set de set, un castell que no havien intentant mai en la seva història. Després de muntar el peu, la construcció va pujar amb molta seguretat i conservant les mides, l’anxaneta va fer les dues aletes i el castell va tenir  una descarregada plàcida.  Era el primer set de set de la història dels Xicots i també l’últim castell de la temporada, ja que amb la Diada del Roser posaven punt i final a una temporada llarga, que va començar al gener amb l’actuació de les Festes de la Candela a Valls i acabava amb un castell inèdit, deixant molt bones sensacions de cara al proper curs casteller. Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada van repetir la seva millor actuació, descarregant el quatre de vuit,  el primer que fan fora d’Igualada, el cinc de set i el tres de set aixecat per sota. Els Castellers de Barcelona l’actuació també els va anar rodona i, de la mateixa manera, van fer la millor actuació de la temporada, completant tres, quatre i torre de vuit amb folre, a més de carregar un esvelt pilar de sis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: