Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitza el projecte EMPENTA formant 50 joves en atur de la comarca

El proper 13 d’octubre finalitza el projecte EMPENTA dut a terme des del Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca emmarcat dins del programa Noves Cases per a Nous Oficis del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest projecte, que es va iniciar l’octubre de l’any passat, ha contribuït a formar a la comarca de l’Alt Penedès un total de 50 joves inscrits a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació. <br />Al llarg del desenvolupament de l’EMPENTA, els participants han passat per un procés d’aprenentatge on els primers sis mesos han rebut formació professional relacionada amb especialitat i a més han adquirit un seguit d’hàbits de treball i responsabilitats de cara a la feina. Així mateix, s’ha ofert una formació bàsica complementària de català, càlcul, habilitats socials, d’alfabetització informàtica, de sensibilització mediambiental i riscos laborals. Durant el darrer semestre els alumnes/treballadors han posat en pràctica en forma de treball productiu les diferents competències adquirides i han rebut una orientació i suport per a la inserció laboral reforçant continguts formatius dedicats a l’autoocupació individual i el foment del cooperativisme. Cada especialitat formativa s’ha concebut com a una petita empresa.  Un cop acabat el programa, una part dels alumnes, cursaran properament el graduat en ESO, cicles formatius de grau mitjà mentre que l’altra part, que seria la majoria, buscaran feina que pot estar o no relacionada amb l’especialitat realitzada. L’acte de la cloenda del projecte EMPENTA tindrà lloc el proper 11 d’octubre, a les 2/4 de 10 del matí, a la Sala d’Actes de la Fassina amb la participació de la regidora de Foment de l’Ocupació, Maria Josep Tuyà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: