Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC organitza un acte en favor del català a l’escola

Esquerra Republicana de Vilafranca organitza per demà un gran dictat a favor del català a l’escola a la Plaça de la Vila.

L’acte consistirà en fer un dictat, amb un text de l’escriptor Lluís Anton Baulenas i que serà llegit per la narradora Jordina Biosca, que defensa la presència de la llengua catalana com vehicular en l’educació. Durant el darrer Ple es va aprovar una moció en defensa de la immersió com a model educatiu a Catalunya aprovada per tots els grups menys el PP. En aquest sentit el regidor Pep Quelart va destacar que "no s’ha d’acceptar l’atac de l’espanyolisme més ranci que pretén destruir la cohesió social del país". És per aquest motiu que Quelart anima a la ciutadania a participar en el dictat per fer sentir que la veu del poble està amb el català. Els dictats que es facin s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a mostra de rebuig a la sentència que obliga al Govern de la Generalitat a imposar el castellà com a llengua vehicular, si bé ara han eliminat el termini de dos mesos per executar-ho. ERC convoca a la ciutadania en aquest acte demà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: