Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP demana una valoració acurada dels danys a la vinya causats per la pedregada

<p />El sindicat Unió de Pagesos demana al departament d’Agricultura que faci una valoració acurada de cara a l’adequació dels mòduls de l’IRPF dels danys causats per la tempesta de pluja i pedra que la tarda del dissabte 30 de juliol va afectar el nord-est, nord i ponent de l’Alt Penedès i també una zona al sud de l’Anoia. 

Els danys a la vinya són més importants als municipis on es va localitzar el focus més intens de la tempesta i és molt probable que les ferides causades per la pedra al raïm malmetin una part de la verema com explica Josep Marrugat, responsable del sector del vi de la Unió de Pagesos a l’Alt Penedès.

La tempesta va afectar varietats primerenques com el chardonnay, que d’aquí pocs dies s’ha de començar a veremar, i el macabeu. També és preocupant l’evolució que facin les varietats tardanes, com la parellada.  

Marrugat explica que els viticultors afectats estan pendents de com evoluciona el temps i pregant perquè faci sol i vent.

Al nord-est de l’Alt Penedès s’estima que els danys superen el 30% al municipi de Sant Llorenç d’Hortons, a la zona contigua a Sant Sadurní que també va rebre pedra. Aquesta zona afectada s’estén cap la part sud de l’Anoia. D’altra banda, hi ha una afectació del 15% a Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit, a l’igual que al Pla del Penedès i a una part contigua del municipi de Subirats. 

A la part nord-oest i ponent de l’Alt Penedès, la Serra de Bolet, a Font-rubí, ha estat castigada amb una afectació superior al 30%, així com diverses parts dels municipis de Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Vilobí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: