Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aprovar el POUM, objectiu del nou govern de Subirats

Els 5 regidors de CIU i el regidor del PSC governaran en coalició a l’ajuntament de Subirats, els propers quatre anys, amb una majoria absoluta que garanteix l’estabilitat. <br />

L’alcalde, el convergent Pere Pons, va iniciar converses amb tots els grups després dels resultats electorals que van deixar un govern en minoria: CIU amb 5 regidors, ERC amb 2, la CUP amb 2 més i el PSC i el PP amb un únic regidor cadascun.

Segons l’alcalde, amb el PSC havien treballat plegats en els darrers quatre anys, a l’oposició, mentre que les converses amb el PP també estaven molt madures però finalment no han volgut signar l’acord i han optat per els acords puntuals. ERC i la CUP no han volgut pactar però segons Pons, continua obert a la resta de forces.

En un mes i mig, CIU i el PSC tindran enllestit un acord programàtic però ja han avançat les línies estratègiques del pacte. L’alcalde destaca l’aprovació del nou POUM que porta set anys encallat.

Altres acords passen per treballar amb pressupostos ajustats, millorar la gestió de l’aigua, crear un consell d’entitats culturals del municipi, reactivar els mecanismes existents de participació ciutadana i treballar perquè s’executin els equipaments educatius compromesos, en al·lusió a l’escola de l’Ordal.

En funció del pacte assolit entre CIU i el PSC, Pere Pons serà l’alcalde dels propers quatre anys. El regidor socialista, Lluís Ràfols, tindrà la segona tinença d’alcaldia, les regidories d’Urbanisme i Cultura i portarà l’Àrea de territori que inclou Planificació del territori, Urbanisme, Obres i Serveis Comunitaris.

L’alcalde diu que el cartipàs respon a la voluntat d’agilitar la tasca de govern.

L’acord signat també deixa per escrit que "en favor d’un pacte fort i consistent, qualsevol decisió que s’hagi de prendre i en la qual no sigui possible la unanimitat, la discrepància es podrà fer palesa de forma pactada amb l’abstenció, però en cap cas es facilitarà el vot en contra".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: