Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC denuncia l’actitud de l’alcalde de Puigdàlber

El grup municipal d’ERC a Puigdàlber considera despòtica i fora de lloc la decisió de l’equip de govern de declarar non grat un bloc que parla del municipi

Els regidors del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Puigdàlber, acompanyats de representants comarcals de la formació i de la Diputada Anna Simó van explicar el que consideren que és un atac a la llibertat d’informació.<br />Josep Peña i Pere Tutusaus com a regidors d’ERC a Puigdàlber, van explicar que el passat 4 de juliol en el primer ple de l’actual mandat, l’equip de govern de CiU va decidir declarar com a "non grat" el bloc "puigdalbernoticies.wordpress.com". Es tracta d’un bloc que presenta notícies sobre el municipi, i que està administrat per el mateix Pere Tutusaus. Ell explicava que de fet des del primer dia una de les obsessions de l’alcalde David Masdeu és tancar aquest bloc, simplement per el fet que tracta qüestions relacionades amb el municipi des d’un punt de vista diferent al de l’equip de govern.
Per Tutusaus el seu és u bloc obert i que recull opinions i sensacions dels veïns de Puigdàlber, a banda de les seves pròpies. Però sempre informacions i opinions contrastades.

El president comarcal d’ERC, Jesús Salius va remarcar que es tracta d’una decisió que en el seu moment en el mateix ple els regidors republicans van considerar intolerable; però que va tirar endavant gràcies a la majoria del govern de CiU. Recordem 4 regidors de CiU i 3 d’ERC conformen el consistori de Puigdàlber.<br />Aquesta decisió, van remarcar els representants republicans, atenta directament contra la llibertat d’expressió. Ara han volgut posar de manifest el seu malestar presentant una moció en defensa de la llibertat d’expressió que es presentarà a l’Ajuntament de Puigdàlber, però que es vol també que es pugui votar en tots aquells ajuntament de la comarca que ho considerin.<br />En aquest acte ha va voler ser també la Diputada al Parlament Anna Simó, diputada adscrita a l’Alt Penedès, per tal de mostrar seu recolzament als regidors d’ERC i concretament en aquest cas denunciar una actitud tant poc democràtica com la de voler declarar "non grat" un bloc. Simó va qualificar-ho d’alcaldada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: