Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas presideix el 50è aniversari de la DO Penedès

Artur Mas destaca l’aposta per la internacionalització dels vins del Penedès en l’acte de celebració del 50è Aniversari del Consell Regulador.

 

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen, celebrava divendres passat l’acte central del seu 50è aniversari a Banyeres del Penedès amb l’assistència de més de 400 viticultors, petits elaboradors i dels cellers més grans del Penedès. En el decurs de la celebració els assistents van visitar una exposició dels vins més representatius i importants del cellers que formen part de la Denominació d’Origen Penedès. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Más, va elogiar la capacitat d’adaptació de la gent del Penedès i el seu compromís amb el territori. Des de la plaga de la fil·loxera fins al segle XXI, Mas va fer un breu repàs de les fites assolides al Penedès i va voler fer especial menció a la rellevància en l’actualitat d’aquest sector, de la exportació i del enoturime. El president també va destacar la importància de l’equilibri entre les diferents parts que conformen la Denominació d’Origen Penedès, el viticultors, i el petits i grans elaboradors.  Per la seva banda el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, Francesc Pascual, va recordar les fites assolides en aquests 50 anys. Va recordar que la D.O. Penedès és una Denominació capdavantera en donar el impuls necessari en la mecanització del conreu de la vinya, ha estat la primera zona vitivinícola del món en realitzar les fermentacions a temperatura controlada, pioners en el conreu ecològic de les vinyes i en la implantació de la targeta magnètica pel control de la producció i que els seus vins són internacionalment reconeguts a mes de 140 països, També va assenyalar amb optimisme el futur, malgrat la greu crisi que s’està vivint, perquè l’actual pla estratègic del consell marca un camí a seguir. L’acte va servir també per fer un reconeixement als ex-presidents del Consell, Antoni Casanovas, Josep Maria Pujol Busquets i Jaume Canyellas, als quals se’ls va lliurar una placa commemorativa de la seva presidència del Consell Regulador. L’acte es va iniciar amb la projecció d’un audiovisual recordant que el consell regulador es va fundar el 1960. Actualment el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès té inscrits als seus registres 3.800 viticultors i 162 cellers dedicats al conreu de la vinya, la elaboració, la criança i la comercialització del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: