La 3a edició del Sopar de Xarerl.lo del Penedès ha estat tot un èxit
L’atractiu d’aquest sopar és que s’acompanya en tots els plats per un vi elaborat amb la varietat xarel.lo, la més característica i distintiva del Penedès.
L’acte l’organitzen el restaurant Gat Blau de Vilafranca i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès amb la col.laboració del Vinseum i es va celebrar divendres passat a la Capella de Sant Pelegrí. En aquesta ocasió se servien cinc plats i hi participaven 5 cellers elaboradors diferents. Oriol Rossell, presentava el xarel.lo Virolet, Heretat Mont-Rubí el White, 1+1 igual a 3 el xarel.lo Sol i Terra, Eudald massana l’Avi Ton i finalment Mas Bertran un cava monovarietal de xarel.lo. Hi va haver uns parlaments inicials dels organitzadors i desprès l’enòleg de cada celler participant explicava als comensals com s’ha maridat el vi amb el plat. La IIIª edició del Sopar de Xarel·lo del Penedès va exhaurir les seves places i les 90 persones assistents varen gaudir del menú maridatge de Xarel·lo. Olga Guasch, assenyala que la tercera edició consolida una activitat que té una valoració molt positiva i que permet desfer alguns tòpics gastronòmics atribuïts als vins blancs. Per la seva banda el president de la DO Penedès, Francesc Pasqual, apunta que aquest acte permet destacar les potencialitats que té el xarel.lo. El consell regulador de la DO Penedès va aprovar fa tres anys un pla estratègic en el que, entre d’altres objectius es marca la potenciació de la varietat xarel.lo, constatant que en funció de la seva elaboració és un vi que pot acompanyar qualsevol plat. Hi ha documentació que confirma que fa més de 500 anys ja hi havia presència de raïm xarel.lo al Penedès.