Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caixa Penedès traspassa els actius a Mare Nostrum

Les assemblees generals de les quatre caixes que componen Banc Mare Nostrum, és a dir de Caja Murcia, Caixa Penedès, Caja Granada i Sa Nostra,  han aprovat la segregació total dels seus actius i passius a favor del Banc.

A més, les quatre entitats han aprovat la modificació dels seus estatuts per adaptar-los a la normativa vigent i a l’exercici indirecte de l’activitat financera derivada de la segregació indicada.<br />La valoració del patrimoni net que les caixes transmeten al Banc puja a un total de 2.660 milions d’euros, segons els balanços a 31 de desembre passat. A canvi, les caixes rebran accions de Mare Nostrum per aquest valor i les seves participacions en el Banc es mantindran amb un 41% per a Caja Múrcia, un 28% per a Caixa Penedès, un 18% per a Caja Granada i un 13% per a Sa Nostra. De la segregació total dels actius i passius de les quatre entitats financeres queden exclosos els corresponents a l’Obra Social i les accions de cada caixa en el banc. <br />En el decurs de l’Assemblea General el director general, Ricard Pagès, ha presentat els comptes i l’informe de gestió de la Caixa de 2010. Ha anunciat que l’Entitat ha tingut un benefici net de 27,45 milions d’euros, un 30,04% menys que el 2009. Pel que respecta a la morositat, la ràtio s’ha situat en el 5,28%, un 0,14 més que en el 2009. Pagès ha argumentat que aquest mínim creixement ha estat fruit de les estrictes mesures de control establertes.  Dels beneficis de l’Entitat es destinarà un 32,5% a l’Obra Social , és a dir 8,92 milions d’euros. Aquesta aportació suposa un increment d’un 16% respecte de la dotació de 2009.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: