Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de vins catalans es recuperen

<p /> L’any passat ha estat un any de recuperació pel que fa a les vendes de vins catalans. 

Així, Catalunya va exportar 209 milions de litres per un valor de gairebé 524 milions d’euros, a un preu mitjà de 2,5 euros per litre. No obstant això, i contràriament al que passa al conjunt d’Espanya, ha estat més gran l’augment en termes de valor (8,8%) que en volum (5,1%). Per tant, després d’un any 2009 negatiu, es recuperen les exportacions catalanes de vi, tot i que no assoleixen els nivells dels anys 2007 i 2008. 

<div></div>
Aquestes dades es desprenen de l’Informe sobre exportacions de vins des de Catalunya que ha elaborat l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi per encàrrec de l’INCAVI. <br />En canvi, quant al preu mitjà, mentre que a Catalunya ha crescut un 3,6%, a Espanya ha caigut un 4,9%. 

D’altra banda, de l’anàlisi per país o mercat de destinació, es desprèn que Alemanya és el principal comprador del vi exportat per Catalunya, ja que representa el 23% de les exportacions totals. Darrera se situen el Regne Unit, França, Bèlgica i els Estats Units.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: