Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum ja és museu

Avui el Diari Oficial de la Generalitat publica la resolució del Conseller de Cultura mitjançant el qual el Vinseum s’inscriu al Registre de Museus de Catalunya.

Després de vint-i-un anys d’esforç, finalment VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha entrat a formar part del Registre de Museus de Catalunya, el mapa oficial que inclou els centres museístics que compleixen la normativa establerta per la Llei de museus. Avui s’ha assolit el darrer pas amb la publicació al DOGC de la resolució del conseller Ferran Mascarell d’inscriure al Registre de Museus de Catalunya el Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. VINSEUM veu fet realitat un dels objectius marcats pel seu projecte museològic, que proposa la renovació i adaptació dels serveis del museu a les necessitats actuals de la societat. D’aquesta manera, VINSEUM entén que la inscripció avala un projecte començat per allà l’any 2.000, amb la transformació de l’entitat en Fundació privada, la renovació dels seus òrgans de govern i l’inici de la redacció del projecte que havia de marcar la pauta del procés de transformació vers un equipament modern, obert a tothom i de referència internacional.  La inscripció al Registre suposa poder accedir a les línies de subvencions destinades als museus inscrits per al desenvolupament d’activitats culturals i de projectes de recerca i de conservació-restauració. Formar part d’aquest llistat que inclou més de 160 museus catalans permet aparèixer en els diferents suports de promoció i difusió de museus catalans que edita periòdicament el Departament de Cultura. A més, com la resta de museus inscrits, VINSEUM tindrà accés al servei d’assessorament i suport tècnic que el Departament ofereix des dels Serveis d’Atenció als Museus.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: