Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Penedès presenta la proposta "Per un Penedès en xarxa"

Reclama el desplegament de l’àmbit de planificació territorial.

Som Penedès és una entitat que dóna continuïtat amb la tasca que els seus integrants van dur a terme dins la Plataforma per una Vegueria Pròpia,  i  fa temps que estan treballant per la consecució plena de l’Àmbit, com a pas previ a la Vegueria. Darrerament, han elaborat la proposta "Per un Penedès en xarxa" sobre les possibilitats de desenvolupament que ofereix el desplegament efectiu de l’Àmbit. Amb la intenció de donar-li un punt de partida ben ampli l’han  ofert a la consideració de diferents sectors interessats pel Penedès dels quals han rebut col·laboració i estímul. Aquesta treball coincideix en el temps amb el document d’ERC sobre el Penedès, les manifestacions d’un sector del PSC i la línia estratègica iniciada per ICV, així com la presentació del III Pla estratègic del Penedès formulat per la Fundació Pro-Penedès. La proposta de Som Penedès té uns elements que sense contradir cap de les anteriors propostes, formula concrecions específiques en relació al marc institucional i popular penedesenc, que donarien contingut i viabilitat pràctica a l’Àmbit  i alhora i l’encaminarien a la Vegueria. El primer objectiu és que es posi en marxa quan més aviat millor l’àmbit de planificació del Penedès. A més consideren urgent que es comenci a treballar perquè mentre l’àmbit no funciona els altres àmbits que afecten el Penedès, els de les comarques centrals, i de les zones metropolitanes de Barcelona i Tarragona, estan planificant plans parcials que afecten al Penedès. Per això fan propostes d’actuació als ajuntaments. La primera i que pot servir per actuar millor davant la crisi és la de mancomunar serveis. En aquest cas recorden que ja existeix l’experiència de la Mancomunitat Alt Penedès-Garraf, que consideren es podria estendre a la resta del territori. Així "Un Penedès en xarxa2 és una proposta oberta, adreçada a tots els sectors socials i polítics del Penedès, per tal d’anar creant unes bases de consens sobre el present i les possibilitats de futur del nostre territori.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: