Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas Tinell vol sumar territori, turisme i arquitectura en el seu projecte de centre de turisme enològic

Les instal·lacions de les bodegues Mas Tinell han acollit la presentació a representants de les administracions, les institucions de la comarca i representants del sector turístic i gastronòmic del Penedès del seu projecte de centre de turisme enològic.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha rebut les explicacions de l’empresari Manuel Valderrama, propietari de les Bodegues, i també de l’arquitecte que desenvolupa aquest projecte. Tot i que el dia, després de les pluges del cap de setmana no era el més adequat, les autoritats que han visitat les obres han pogut comprovar l’estat de les obres. Valderrama ha explicat que la seva voluntat seria obrir aquest nou equipament el juliol de 2012, tot destacant que es tracta d’un projecte totalment innovador al Penedès. Des de Mas Tinell defensen que es tracta d’una iniciativa que suma territori, turisme i arquitectura que ajudarà a dinamitzar Vilafranca i de retruc la comarca.<br />El mateix Valderrama remarcava que en un principi la voluntat era fer una nau, però que a mida d’anar parlant i replantejant el projecte s’ha arribat a aquesta proposta de centre enoturístic. El resultat serà un edifici singular, però al mateix temps arrelat al territori.

Tot plegat representa una inversió d’uns 4 milions d’€.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha qualificat aquest projecte com a una bona notícia per la vila i la comarca, ja que representa una inversió important. Però també l’ha destacat per el fet que s’adreça a un sector com és el de la promoció turística que des de l’Ajuntament es consideren cabdals per donar un recolzament a la preservació de la comarca un dels seus motors, com és la vinya. Cal fer un esforç, remarcava també Regull, per tal de assolir una oferta turística de qualitat i lligada al paisatge del Penedès.

L’arquitecte del projecte, Lluís Escarmís ha explicat les principals línies en les que han treballat per tal de fer un edifici respectuós i integrat amb l’entorn. Es tracta d’una edificació que acollirà dels dotze habitacions de l’hotel, però també un centre de convencions i al mateix temps tota una zona de cates i una d’entrada de producte i barriques d’envelliment que els permetran també una oferta plural de serveis.<br />A destacar també, com a mostra de sostenibilitat i utilització de recursos locals, les façanes que disposen d’un peculiar sistema de tancaments que a banda del seu disseny i forma són un efectiu filtre solar que controla la radiació tèrmica dels espais interiors. El material utilitzat per fer la coberta és la ceràmica, un producte local que es torna a posar en valor en l’arquitectura amb aquestes accions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: