Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el projecte "Territoris serens"

El director tècnic del Consorci del Lluçanès, Bernat Vilarasau, i l’alcaldessa d’Alpens, Montse Barniol, han explicat com s’ha gestat el projecte dels ‘territoris serens’ en un acte organitzat per ICV.

Iniciativa per Catalunya de Vilafranca ha organitzat aquest dijous un acte públic per conèixer l’experiència dels anomenats Territoris Serens que impulsen les entitats locals i els ajuntaments de les comarques del Lluçanès, el Moianès i alguns municipis de l’Osona. L’objectiu de l’acte ha estat buscar sortides de futur per el Penedès. Territoris Serens són aquells que aposten per un model de desenvolupament centrat en la gent que hi viu, potenciant la participació i el dinamisme dels agents i recursos propis i fent de la "serenitat" un paradigma de l’estil de vida que s’hi persegueix. Aquest model treballa a partir de tres àmbits que són territori i entorn, treball i economia, i cicle de vida: Es busca un entorn que no pressioni físicament i ni psicològicament a les persones. El projecte busca desenvolupar el territori pensant amb la gent que hi viu. En relació a la implantació i desenvolupament del projecte, Barniol destaca que Territoris Serens també és una aposta de diversos municipis per mancomunar serveis com els d’ocupació, serveis socials i l’atenció a domicili i que un element clau ha estat el consens polític i social amb un pacte a llarg termini.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: