Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albert Calzada continuarà presidint la Unió Empresarial del Penedès els propers quatre anys

L’Assemblea General Ordinària de la Unió Empresarial del Penedès celebrada dimecres ha servit també per establir les línies d’acció de l’associació pels propers dotze mesos.

Albert Calzada seguirà ocupant la presidència els propers quatre anys, després de les eleccions celebrades dimecres, coincidint amb la desena Assemblea General Ordinària de l’entitat. La seva era l’única candidatura presentada i els associats li han donat ple suport, aprovant la seva continuïtat amb absoluta unanimitat. Calzada, empresari del sector saliner, presideix la UEP des de la seva fundació, el 2002. Precisament Calzada recordava que l’any 2002 calia una organització empresarial que acollís totes les empreses de la comarca.
L’assemblea també ha acordat canvis en l’estructura de la seva junta directiva. Jordi Ferri, director general a Espanya de la multinacional DSM Resins, assumirà el nou càrrec de vicepresident executiu, una figura que ha de donar suport a presidència. Aquesta nova junta, de 21 integrants, inclou representants dels principals sectors d’activitat del territori (vi i cava, comerç, alimentació, finances, assegurances, salut, indústria, turisme, formació, comerç i màrqueting) i treballarà de manera molt activa per incentivar l’activitat econòmica i empresarial i millorar la competitivitat del Penedès.

El mateix Calzada apuntava també que precisament la seva intenció quan va assumir la presidència, i que mantindrà pels propers quatre anys, era donar a conèixer el màxim el Penedès, i poder aconseguir el màxim de coses per la comarca.

Per aquests propers 12 mesos, la UEP s’ha marcat com a fites inajornables fomentar la internacionalització de les empreses locals, facilitar i agilitar els tràmits amb l’Administració, potenciar l’enoturisme com a gran segell del territori, apostar per la innovació i la investigació, aconseguir una concentració de sòl industrial veritablement efectiva, donar total suport al Corredor Mediterrani Ferroviari de Mercaderies i vincular-lo a l’activitat logística, un major èmfasi en la formació professional de qualitat i una potenciació de la C-15 com a gran artèria d’unió amb les comarques del Garraf i l’Anoia. Les grans preocupacions, però, continuen sent els elevats índexs d’atur, les dificultats de finançament de les empreses, les poques facilitats pels emprenedors i unes infraestructures insuficients, entre d’altres. <br />La UEP supera actualment les 1.500 empreses associades a l’Alt i el Baix Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: