Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un ple amb moltes mocions

El ple de l’ajuntament de Vilafranca va aprovar diverses mocions, algunes presentades a petició d’entitats com Bosc Verd, Som Penedès i Suport Tíbet.

Com és tradició abans de començar el ple l’alcalde va presentar als regidors els cinc administradors de la festa major d’aquest any, Rosa Painous, Cuqui Runsó, Fran Nieto, Yolanda Lazacano i Marta Carbó. En començar el ple també es va donar compte oficialment del nomenament dels administradors. D’altra banda el ple va acordar també un reglament d’us dels horts urbans. També es van presentar 14 mocions per part dels diferents grups municipals. Algunes d’aquestes mocions es presentaven a sol.licitut d’entitats que van tenir veu en el ple. Per exemple el Bosc Verd que demanava que es faci un protocol per les celebracions festives a Vilafranca per l’ús de gots reutilitzables o compostables. Es feia referència especialment a la festa major recordant que durant els dies de la festa els carrers queden plens de gots de plàstic. La moció es va aprovar per unanimitat. ERC va presentar una moció plantejant l’ampliació de la casa de la festa major que es va aprovar amb el suport del PSC i l’abstenció de la resta de grups. D’altra banda la CUP, ERC i ICV van presentar conjuntmanet una moció demanant al govern de l’estat una modificació de la llei per permetre la dació de l’habitatge a les entitats bancàries com a pagament en el cas de les hipoteques, i que l’ajuntament treballi per donar suport als vilafranquins afectats per els desnonaments. La moció es va aprovar amb el suport de tots els grups. Una altra entitat que va intervenir en el ple va ser Som Penedès, presentant una moció que demana que l’ajuntament insti a la Generalitat a incloure la Vegueria Penedès en la llei de Vegueries, encara que de moment es quedi pendent de desenvolupar a l’espera d’un acord amb l’estat. També es demana la posada en funcionament immediata de l’àmbit de planificació del Penedès, aprovat l’any 2009 al Parlament. En aquest sentit l’alcalde, Pere Regull, que és també diputat al Parlament, va mostrar el seu compromís personal. Aquesta moció també va rebre suport unànim. Un altre acord de tots els grups va ser el d’impulsar la candidatura de Vilafranca perquè aculli la Capital de la Cultura Catalana el 2014. La tercera entitat en participar en el ple va ser Suport Tibet. El seu president, Albert Carrasco, va demanar el suport a l’alliberament de presos tibetans per motius polítics, i també es va adreçar a l’alcalde com a diputat. L’única moció que no es va aprovar va ser la que presentava el PP demanat un reglament més estricte pels documents municipals referits a la immigració que fa actes incívics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: