Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alliberat un esparver a la muntanya de Sant Pau

Vora un centenar de persones han presenciat l’alliberament d’un esparver a la muntanya de Sant Pau

Aquest diumenge al matí, el temps preprimaveral convidava a fer una sortida com la que promou la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament. Ha estat la primera en la programació "Els diumenges a Sant Pau", que fins al maig mostrarà valors naturals, culturals i agrícoles de la muntanya de Sant Pau i la plana de les Clotes. I aquesta vegada un dels al·licients era comprovar com s’allibera una au rapinyaire. Prop d’un centenar de persones, entre grans i petits, van poder conèixer la història d’un esparver jove mascle, procedent del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa del departament de Medi Ambient de la Generalitat. El guia de la ruta era Xavier Bayer, expert naturalista i un bon coneixedor del territori. Va comentar als assistents que es tracta d’una au que pot estressar-se fàcilment amb la presència de molta gent al seu voltant. D’aquí que els agents forestals el treiessin de la capsa metres allunyat del públic familiar.

L’esparver va ser vist i no vist. Amb un parell de segons va enfilar el vol i ràpidament es va amagar rere els arbres. Una vegada alliberat, els participants a l’activitat van conèixer en un taller diverses plomes, pells de serp o tota la fauna que ens podem trobar trepitjant el territori. També es va projectar un documental sobre el centre de Torreferrussa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: