Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 3.600 signatures a favor de l’equipament per a la gent gran

<br />L’Associació Fem Pinya ha lliurat a l’ajuntament 3.645 signatures a favor d’un equipament per a la Gent Gran a l’antic Incavi, i espera el debat de la proposta en un ple municipal.

Aquesta setmana representants de l’associació han lliurat a l’ajuntament de Vilafranca els fulls amb 3.645 signatures que ha recollit la campanya de participació ciutadana a favor de reactivar el projecte de residència, pisos amb serveis i equipaments per agent gran i també llocs d’ús comunitari a l’espai municipal de l’antic Incavi, al carrer Amàlia Soler. El president de Fem Pinya, Manel Medialdea, ha volgut, en primer lloc, agrair el suport dels ciutadans de Vilafranca al projecte, un suport que permet demanar al ple un posicionament al respecte. Durant el 2009 i el 2010, l’Associació Fem Pinya ha estat present en diversos espais de la vila, especialment a la Plaça de la Vila i a la cantonada de Cal Bolet amb Amàlia Soler, demanant signatures i conversant i dialogant amb molta gent. Consideren que aquest és un equipament necessari pel futur de Vilafranca i són conscients que amb la crisi econòmica és complicat iniciar obres. Però volen un compromís ferm i que s’iniciïn les gestions. Des de l’Associació Fem Pinya s’han reunit amb els grups polítics presents al consistori buscant compromís per desencallar l’acord que s’havia establert els anys 2007 i 2008. Ara volen fer arribar el debat en el ple municipal i també demanaran que els partits presentin una esmena al Parlament català en aquest sentit. Per la seva banda ICV destaca, en un comunicat el suport ciutadà al projecte de residència per a gent gran de l’INCAVI. Bernat Villarroya destaca el gran abast de la demanda i insta al govern a reprendre el projecte de residència per a persones grans que l’Ajuntament té paralitzat des de 2009. Des d’Iniciativa consideren que el fet que 3.645 persones signin en defensa del projecte de residència per a gent gran de l’INCAVI posa de relleu que a Vilafranca "hi ha feina a fer en matèria d’atenció a la dependència" i que "cal que s’obrin els 4 sobres seleccionats pels serveis tècnics i que es reprengui la tramitació administrativa del projecte" que l’actual equip de govern va ‘suspendre’ l’estiu de 2009.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: