Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cassoles i xiulets contra les retallades socials

L’Assemblea pels Drets Socials va manifestar sorollosament  el seu rebuig a les retallades socials del govern Zapatero.

Un grup d’unes quaranta persones es va concentra ahir a les vuit del vespre a la Plaça de la Vila de Vilafranca per fer sonar cassoles i xiulets, evidenciant el malestar que generen les retallades socials que està promovent el govern de l’estat. En nom dels col·lectius representats a l’Assemblea pel Drets Socials de Vilafranca, Àlex Suàrez, va llegir un manifest en el que s’exposa que el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials, com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacions d’aeroports. El principal escull que ara s’acosta és el de la reforma del sistema públic de Pensions. També han volgut remarcar que el que pretén el govern espanyol és  eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer. Des de l’Assemblea pels Drets Socials consideren que si el que falta són treballadors cotitzants, sembla que amb un 20% d’atur el que cal no és allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, sinó polítiques d’ocupació de qualitat, relaxar les lleis d’immigració, reduir la precarietat i fer el sistema més progressiu per tal que els més rics paguin més, ja que així es podria incrementar el nivell de cotització i es milloraria el nivell de pensions existent. També es pregunten que si amb un sistema públic el 73,5% de les pensions està al llindar de la pobresa i més del 10% d’avis i àvies no reben cap ingrés, què podria arribar a passar amb un sistema privat?  Per concloure, van recordar que l’aprovació de la reforma està prevista pel 28 de gener i que per tant, ara més que mai cal sortir al carrer per aturar la retalla de les pensions i defensar els drets socials. Les mobilitzacions tindrà com a punt de confluència una vaga general o jornada de reivindicació, que no recolzen els sindicats majoritaris, prevista pel proper 27 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: