Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Plantalech mostra el resultat d’un parèntesi dins la seva trajectòria creativa

L’artista vilafranquí torna a la galeria Palma XII, tres anys després de l’última exposició i coincidint amb el seu muntatge hem parlat amb l’artista.

Amb el nom de Variacions florals, Fèlix Plantalech presenta una trentena d’obres que responen a un parèntesi dins la seva trajectòria pictòrica, tant en la forma com en el contingut.
<div></div>
<br />Un únic quadre anterior a aquest parèntesi permet al visitant entroncar amb el pensament creatiu que ha caracteritzat Plantalech al llarg de dues dècades; més reduccionista, minimalista i monocolor. Però se sentia esgotat i necessitava aparcar-lo per un temps, obrint aquest parèntesi que li ha permès retrobar l’espontaneïtat i la improvisació.<br />A partir del llibre Viatges i flors de Mercè Rodoreda, on l’escriptora va crear descripcions imaginàries de flors, Plantalech opta per fer el mateix plàsticament.

Com que és un tema nou, també li permet un traç més espontani, més difuminat que es tradueix en una obra més atmosfèrica i subtil. <br />Aquesta vegada, l’artista i les responsables de Palma XII han optat per deixar algunes obres sense emmarcar, permetent copsar millor les textures i el treball de Plantalech. 

A Fèlix Plantalech, sempre li agrada introduir elements propis del paisatge penedesenc, que és el seu signe d’identitat, i en aquesta ocasió presenta una escultura que recrea les canyes que s’emparren als horts. A partir d’aquest concepte, l’artista en busca la universalització. 

A costat de les flors, els signes, les cal·ligrafies i els colors fruit d’aquest parèntesi creatiu, Fèlix Plantalech no gosa afirmar si tanca parèntesi o no. El que és segur és que hi ha elements que incorporarà al seu treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: