Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC fa un balanç positiu de l’acció de govern de la Generalitat a l’Alt Penedès

Miquel Carrillo destaca la inversió en centres escolars i la millora d’espais públics.

La Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, a l’acabar la vuitena legislatura i amb la distància suficient un cop passades les eleccions del 28 de novembre, ha volgut donar a conèixer l’acció de Govern dels darrers quatre anys i alguns dels principals reptes de futur per a l’Alt Penedès. El president comarcal, Jesús Salius i el fins ara diputat, Miquel Carrillo, han exposat aquest balanç. Els eixos bàsics amb els que ha treballat el govern de la Generalitat han estat els de reforçar l’estat del benestar, incrementar la qualitat democràtica i potenciar l’economia.<br />Això s’ha traduït, segons Miquel Carrillo, en una activitat legislativa que ha aportat al nostre país avenços considerables. Ha parlat per exemple de la Llei d’Educació, la d’Acollida a la Immigració o la del Cinema. Des de la perspectiva penedesenca ha destacat la llei de Vegueries i l’aprovació de l’àmbit funcional del Penedès. Pel que fa a l’acció de govern a l’Alt Penedès Carrillo ha destacat especialment l’aposta per la inversió en centres educatius. Carrillo assenyala que s’han invertit 50 milions d’euros en 35 escoles i instituts de la comarca. De l’acció del govern de la Generalitat en les darrers quatre anys al Penedès també s’assenyala des d’Esquerra el suport a la internacionalització de les empreses, amb aportacions de fins a 33 milions d’euros, millores en equipaments sanitaris, i d’incentivació de l’habitatge protegit. També s’ha reforçat el transport públic i s’ha invertit en la rehabilitació d’espais i equipaments públics. En relació al futur polític d’ERC, Miquel Carrillo, destaca que ara cal treballar per les eleccions municipals i que els canvis caldrà adoptar-los en el congres del mes d’octubre. Miquel Carrillo deixarà la primera línia política des d’ara. Ha estat 13 anys regidor de l’ajuntament de Gelida, dels quals 3 d’alcalde, i 4 anys diputat al Parlament entre les dues darreres legislatures.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: