Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xerrada de Xavier Bosch

Xavier Bosch, últim premi Sant Jordi amb la novel·la "Se sabrà tot" i conductor del programa "Àgora" de TV3, va començar la seva xerrada a la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní afirmant que la salut de la literatura catalana convida a l’optimisme, i no es va estar de qualificar Catalunya com una primera potencia en aquest àmbit.

L’acte, presentat per la regidora Àngels Canals i organitzat per l’Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística per mitjà de l’Oficina de Català de Sant Sadurní, va aplegar ahir un nombrós auditori que va poder escoltar com Bosch feia una exhaustiva radiografia de la literatura catalana. <br />Va parlar també de "Se sabrà tot", que ha tingut una bona acollida i s’ha convertit en el llibre més venut en català del 2010, un èxit que explica que Bosch n’estigui escrivint en aquests moments una segona part. Parlant del seu llibre va acabar fent una ràpida anàlisi de la professió periodística i de la manca de llibertat que hi ha en els mitjans de comunicació degut a l’existència d’un joc creuat d’interessos. Després de deixar per voluntat pròpia la direcció del diari Avui, a Xavier Bosch li va venir de gust concentrar-se en la redacció d’una novel·la que recull fets que els mitjans no publiquen. La part final de la xerrada, que va incloure una bona dosi de sentit de l’humor, va servir per presentar en societat el projecte d’un nou diari en català. Es dirà "Ara" i sortirà per primera vegada el proper 28 de novembre, tant en versió de paper com en versió digital.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: