Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la plaça de Fèlix Mestre començaran al mes de gener

La Junta de Govern Local de Vilafranca ha aprovat l’adjudicació de les obres de reurbanització de la plaça de Fèlix Mestre Nutó, contemplada en el Projecte d’Intervenció Integral al Barri de l’Espirall. 

La intervenció, que té un pressupost de 207.000 euros, començarà el mes de gener, amb una durada prevista de 6 mesos. <br />El regidor d’Urbanisme, Aureli Ruíz, destaca que les obres han de permetre recuperar la plaça per als veïns, oblidant vells conflictes.
La nova urbanització inclou la instal·lació de nou enllumenat, l’habilitació de zones de paviment tou i la col·locació de nou mobiliari urbà i arbrat. Entre d’altres millores, s’incrementa l’accessibilitat amb els carrers de l’entorn, es racionalitzen i delimiten els diferents usos de la plaça i s’amplia el pati de la llar d’infants. També es procedeix a la supressió de l’aparcament permanent, però es contempla la possibilitat d’accés de vehicles de manteniment i emergència a tots els blocs, i l’accés eventual de vehicles fins a les portes de l’escola i als vestíbuls comuns dels habitatges. <br />Quant a l’enllumenat públic, serà el primer espai de Vilafranca on es provaran els leds. 

Per a la redacció del projecte, es va realitzar una tasca prèvia de participació ciutadana que ha suposat la recollida de suggeriments entre els veïns de la plaça, els diferents serveis municipals i agents cívics de Vilafranca. Fruit d’aquest procés, l’Oficina de la Llei de Barris va elaborar un informe que recollia diversos aspectes addicionals a tenir en compte a l’hora de redactar el projecte. Destaquen l’interès per evitar l’aparcament permanent de vehicles, la necessitat de fer créixer el pati de la llar d’infants, la millora de la seguretat i la supressió de barreres arquitectòniques. 

El projecte resultant es va presentar al veïnat de la plaça, que va manifestar la seva conformitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: