Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern acusa el PSC de mentir i manipular la informació respecte la llei de barris

El regidor d’Urbanisme Aureli Ruiz i la regidora de Barris Dolors Rius han comparegut davant la premsa per explicar en quina situació es troba el desenvolupament de la llei de barris a l’Espirall.

Ho han fet per contestar les afirmacions que aquesta setmana feia el PSC respecte a que hi havia inversions paralitzades. L’equip de govern ho nega i explica que les actuacions del pla d’intervenció integral de l’Espirall segueixen el seu curs habitual, un curs que requereix temps i que el PSC, com a grup que ha governat, hauria de conèixer. Per això, Aureli Ruiz acusa el PSC de mentir i manipular la informació.

Segons l’equip de govern, la llei de barris té ara varis fronts oberts. D’entrada, hi ha la remodelació dels espais lliures públics de l’antic polígon d’ADIGSA, que es troba en la fase de redacció del projecte. Les obres de l’arranjament de la Plaça Fèlix Mestre han estat adjudicades aquest mes i l’inici dels treballs serà imminent. La remodelació de l’espai públic a l’Espirall 58 s’ha retardat perquè l’ajuntament ha revisat el clavegueram i les instal·lacions del carrer. La primera fase està iniciada i la fase dos està en projecte. Sobre el nou accés a les pistes esportives de l’escola Pau Boada, de moment s’ha fet una pista nova i ara es preveu un pavelló tancat però el pressupost previst de 120.000 euros no serà suficient.

Pel que fa a les millores en carrers comercials, l’actuació està iniciada i queden per fer tres fases: l’arbrat del carrer Espirall, l’ajardinament del passatge Luis Mata Acedo i la reurbanització del carrer Baltà de Cela i cruïlles. I l’única actuació que no ha començat és el soterrament de la línia telefònica en un tram de l’avinguda de la Pelegrina, tot i estar pressupostada el 2009.<br />D’altra banda, el PSC també va apuntar que el projecte del Centre Cívic a la Plaça del Doctor Bonet s’hauria de retirar dels pressupostos de 2011 perquè aquests es poguessin aprovar, ja que consideren, com també opina ERC, que no és el millor lloc per instal·lar-lo. En aquest sentit, els regidors convergents s’han mostrat sorpresos perquè diuen que això sí que provocarà una paralització de la llei de barris.

L’equip de govern insisteix en què tant veïns com botiguers estan d’acord amb la ubicació de l’equipament i que l’espai no es veurà minimitzat, ja que el centre cívic quedarà al mig de les places Doctor Bonet i Pau Casals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: