Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre Filosofia i consciència de Francesc Xavier Llorens i Barba recull per primer cop les principals idees del filòsof vilafranquí

Aquest dimecres es presentava a la llibreria L’Odissea de Vilafranca el llibre Filosofia i consciència. La presentació anava a càrrec de Joan Cuscó, que n’ha fet l’estudi i selecció dels textos, i d’Ignasi Roviró, president de la Societat Catalana de Filosofia i professor de la Universitat Ramon Llull.

En aquest llibre, que recull els treballs principals del filòsof vilafranquí Llorens i Barba, el lector podrà llegir directament els textos traduïts al català i obtenir-ne una visió de conjunt. A més conté textos inèdits, així com una llarga i acurada presentació de l’autor, de la seva obra i de les seves influències i arrels a cura de Joan Cuscó.<br />Ignasi Roviró destacava la importància d’aquesta obra, que aglutina textos gairebé inèdits i, a més, molt fàcils de llegir.<br />Francesc Xavier Llorens i Barba, nascut a Vilafranca l’any 1820, és un dels filòsofs imprescindibles de la cultura catalana contemporània. Va ser protagonista de la Renaixença i és l’iniciador de la filosofia catalana acadèmica i de l’Escola de Barcelona. Va promoure la renovació del pensament filosòfic català i va atorgar a la reflexió filosòfica catalana un gir en què la consciència se situa en l’eix central de la tasca filosòfica.<br />Els textos que hi ha al llibre solen ser breus i fàcils de comprendre per a un públic ampli perquè gairebé tot el que s’ha recollit era oral o bé articles i apunts de classe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: