Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de Govern estudiarà conjuntament amb taxistes i policia local com millorar el servei de taxi nocturn a Vilafranca

Des de ja fa onze anys qualsevol persona que vulgui utilitzar el servei de taxi a les nits ha d’adreçar-se primer a la Policia Local, al Pati del Gall, per tal de identificar-se i que quedi registrat el servei i la destinació.

Es tracta d’una mesura que es va implantar a petició del sector de taxistes de la vila, després que el setembre de 1999 un taxista vilafranquí fos assassinat.<br />Han anat passat els anys, i aquesta decisió s’ha mantingut a l’igual que també ja fa anys les farmàcies de guàrdia a partir de les 12 de la nit no dispensen el servei si abans no s’ha fet el tràmit amb la Policia Local. El regidor de Governació de l’Ajuntament, Aureli Ruiz, comentava que són conscients que es tracta d’una mesura complicada, i que s’ha de mirar la manera de fer-lo més àgil. Però que s’ha de tenir present que hi ha una sensibilitat per la seguretat d’aquest col·lectiu important.Des de l’Ajuntament reconeixen que potser en aquests anys no s’ha treballat per buscar alguna altra manera de fer aquests tràmits que sigui més àgil per els usuaris i igual de segura per els taxistes. Aureli Ruiz remarcava també que cal tenir present però que es tracta d’un servei, el nocturn, poc utilitzat.
Aquest conjunt de mesures que s’hauran d’estudiar s’ han de plantejar conjuntament entre totes les parts implicades. Taxistes, administració local, usuaris i Policia Local han de poder trobar la millor manera per fer un servei el màxim de segur per els taxistes i el màxim d’àgil per els usuaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: