Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xerrada d’Amnistia al Consell Comarcal

Amnistia Internacional presenta la seva campanya "Exigeix dignitat" dins del projecte "De 7 a 9" del Consell Comarcal

De fet cada tres mesos el Consell Comarcal convida a una entitat que treballa per la solidaritat i els drets humans. Aquesta setmana era el torn d’Amnistia Internacional, que a través de la seva delegació a l’Alt Penedès ha presentat la campanya "exigim dignitat". Com comenta el portaveu d’Amnistia Internacional a l’Alt Penedès, Joan Parra, enguany celebren els seus 10 anys a la comarca, i entre les accions que han endegat hi ha aquesta iniciativa per demanar que els 30 articles de la carta dels Drets Humans arribin realment a tothom.
Per tant es tractaria que drets reconeguts com ara l’accés a la sanitat, l’educació, l’habitatge o uns recursos econòmics mínims, fossin realment universals.<br />Parra recorda també que enguany s’acompleix una dècada de l’aprovació dels objectius del mil·leni, i que donat que es marcaven uns objectius que lliguen amb la seva campanya d’exigir dignitat, consideren que caldria fer-ne un seguiment. Però demanant també als estat que facin pressió a nivell internacional sobre aquells que no avancen en aquests objectius del mil·leni.

Des d’Amnistia Alt Penedès remarquen també que a la nostra comarca també hi ha col·lectius que es troben en situació de desprotecció per tenir dificultats a l’hora de poder accedir a alguns d’aquests drets. Parra explica que es tractaria de la nova immigració i en les dones com a alguns dels que se’n veu més damnificats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: