Moderar el consum de vi i cava
El Consell Regulador del Cava se suma al programa europeu que impulsa el sector del vi per promoure un consum moderat
La signatura del conveni entre el Consell i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició, que està promocionant a nivell de l’estat espanyol aquest programa de consum moderat de vi, ha tingut lloc a la seu del Consell Regulador a Vilafranca. El Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente, remarcava que és una iniciaativa a nivell europeu promogut per el sector elaborador i productor de vi i cava. Vol ser una resposta a la campanya engegada per Brussel·les per combatre l’impacte negatiu del consum d’alcohol. Amb el programa "Wine in moderation", el sector vol posar de manifest que el vi i el cava no tenen res a veure amb els altres alcohols, i que el seu consum ja es fa habitualment amb moderació. Domingo Valiente remarcava per exemple que en els darrers anys el consum de vi ha baixat, però els problemes relacionats amb el consum d’alcohol han augmentat, per tant potser el vi no n’és directament el responsable.
Valiente apunta també que de fet en aquest cas es tracta pràcticament d’explicitar el que ja s’estava fent des del sector de fa molt anys. <br />Per la seva banda, el President del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia-Guillamet, insistia en que ells consideren que ja es fa un consum moderat i responsable del seu producte, però que de totes maneres volien sumar-se a la iniciativa.
El programa intenta preservar el lloc que el vi i el cava ocupa a la cultura, al mediambient i a la economia de la societat europea; i fent especial incidència també com remarcava Garcia-Guillamet en el fet que forma part a casa nostra de la dieta mediterrània.