Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte “Tots els Noms” i el Memorial Democràtic preparen 3 itineraris turístics sobre la Guerra Civil al Penedès

La idea va sorgir a través del projecte “Tots els noms” que creia que hi havia diversos elements patrimonials de la guerra civil que estaven poc considerats.

<p />

Per això, el Vinseum i l’Institut d’Estudis Penedesencs van presentar un projecte als 3 consells comarcals per on passen els itineraris. És a dir, el Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf. I tots 3 van donar el vist-i-plau. Ramon Arnabat, promotor de “Tots els noms” i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs ens explica per on passaran 2 d’aquests 3 itineraris.

Pel que fa al tercer itinerari fa referència a l’avanç del front des del riu Gaià fins al riu Llobregat, al seu pas pel Penedès. Arnabat, també comenta que faran un mapa on hi aparegui el recorregut dels 3 itineraris  i que tots estaran senyalitzats amb plafons fàcils d’entendre. Per aquest motiu, assegura que és apte per a tots els públics.

En total, els 3 itineraris conjuntament fan 50 km. El més llarg serà el del front, que té uns 20 km, mentre que els altres dos ronden els 10 km cadascun. Per tant, es poden fer tant a peu, com en bicicleta, així com també en cotxe, i fins i tot en tren, pel que fa a l’itinerari que passa per la costa. Cada itinerari tindrà un punt de referència. En el cas del Vesper de la Gloriosa serà el centre d’interpretació de l’aviació Republicana dels Monjos, que s’inaugurarà a finals d’aquest any. Pel que fa a l’itinerari del front, el centre de referència estarà ubicat a Subirats. I en el cas de la defensa de la costa es situarà a Vilanova i la Geltrú. Des del projecte “Tots els noms” asseguren que durant aquests propers mesos i fins al gener acabaran d’enllestir la senyalització i que esperen poder inaugurar els 3 itineraris a la primavera del 2011.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: