Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ocupació a les cases rurals de l’Alt Penedès disminueix lleugerament però es consolida com a destí turístic rural

La crisi econòmica també ha arribat a les cases rurals de la nostra comarca. Sobretot influenciada per la pèrdua de poder adquisitiu dels clients però també pel creixement de l’oferta d’aquestes cases a tot Catalunya.

 

Malgrat això, el president de l’associació de cases de Turisme Rural de l’Alt Penedès assegura que el descens no és greu i que es manté en uns nivells acceptables. A més, Salvany explicava que en aquests moments es troben en procés d’acollir diverses cases rurals del Garraf que fins ara no disposen de cap associació que les agrupi. Amb aquestes noves adhesions, el total de cases ascendeix fins a 39. A banda, també s’està implantant un sistema de categorització d’aquestes cases a través d’espigues que podran anar de 1 a 5 segons el resultat que obtinguin amb una sèrie de barems. Un sistema semblant al de les estrelles dels hotels.
<div></div>
Salvany també apuntava que el turisme rural s’està consolidant al Penedès sobretot per l’aposta que s’ha fet en qualitat i perquè ofereix unes característiques que la diferencien d’altres comarques. Una altra de les virtuds és la proximitat amb Barcelona.

Pel que fa al públic sembla ser que s’ha diversificat. Si abans la majoria de clients a l’estiu eren estrangers, ara hi ha un turisme més nacional. Tot i que continua sent un públic principalment familiar o de grups grans.  Per últim, en referència a les reserves, cada vegada es fan amb menys antelació, sobretot degut a la gran oferta i per la situació econòmica. Ara bé, com sempre hi ha dates com Nadal o setmana Santa que es reserven amb un marge de 6 mesos , fins i tot, un any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: