Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Parc Tecnològic del Cava a Sant Sadurní

Ajuntament, Consell Regulador del Cava i Universitat Rovira i Virgili agafen el repte d’ubicar el Parc Tecnològic del Cava a can Guineu

 

<div></div>
En plena transformació de la Fassina de can Guineu en Centre d’Interpretació del Cava, aquest mes de juliol Sant Sadurní ha donat a conèixer el nou repte de convertir la casa pairal de can Guineu en la seu del futur Parc Tecnològic del Cava i del Consell Regulador del Cava. L’anunci d’aquest objectiu es va fer coincidint amb la visita a la capital del cava del rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, convidat per l’Ajuntament i l’Institut del Cava, dues institucions que presideix Joan Amat, i pel Consell Regulador del Cava, al capdavant del qual hi ha Gustau Garcia Guillamet.<br />Francesc Xavier Grau va visitar can Guineu -un cèntric i interessant edifici actualment molt abandonat- i la Fassina de Can Guineu. A la tarda, va parlar de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a la Confraria del Cava i, tot seguit, el director tècnic de Vitec, Sergi de Lamo, va explicar què és el Parc Tecnològic del Vi que l’any passat es va inaugurar a Falset. Per la seva banda, l’alcalde, Joan Amat, va dir que l’Ajuntament, d’acord amb el Consell Regulador del Cava, convocarà un concurs d’idees per rehabilitar la casa pairal de can Guineu i transformar-la en la seu del Consell Regulador del Cava i del Parc Tecnològic del Cava. S’hi podran presentar 3 equips d’arquitectes de Sant Sadurní i 3 equips escollits pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El guanyador rebrà 6.000 € i la resta d’equips participants 1.200 € per cobrir despeses.

La URV, que és la universitat de Tarragona, ha inclòs el Parc Tecnològic del Cava, amb seu a Sant Sadurní, en el seu pla estratègic, i oferirà tot el seu suport i la seva experiència per ajudar a fer-lo realitat. Per la seva banda, el director tècnic de Vitec, Sergi de Lamo, va anunciar la voluntat de donar cobertura a noves iniciatives del sector que suposin valor afegit respecte al projecte actual i que s’ubiquin fora del Priorat. És en aquest context on s’ha de situar precisament el repte del Parc Tecnològic del Cava. <br />Cal recordar que la URV és la única universitat espanyola que compte amb una Facultat d’Enologia. També ofereix un màster universitari en Enologia, estudis de doctorat en aquesta matèria i 70 contractes universitat-empresa. La universitat tarragonina disposa, així mateix, del Campus d’Excel·lència Internacional de la Catalunya Sud amb el suport, entre altres, de l’IRTA, l’INCAVI i les DO catalanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: