Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la nova variant de la C-15 fan sortir a la llum nous residus a la zona de la Serreta

La CUP ha mostrat la seva preocupació pel fet que a hores d’ara encara es desconeix la quantitat de tones que hi ha dipositades, i quina afectació poden tenir.

A través d’un comunicat han recordat que des de la setmana passada s’estan removent els residus que l’empresa AGMA va anar dipositant a la Serreta al llarg dels anys 50 i 60, quan l’empresa es trobava ubicada a Vilafranca. Els nous moviments de terra que s’estan fent a la zona per a la construcció de la nova variant de la C-15 (obra promoguda des de la Generalitat i per tant, propietària dels terrenys) han posat al descobert nous residus que fins ara restaven ocults a simple vista.<br />Des de la CUP han fet un llarg seguiment del tema, a través de mocions i preguntes als diferents governs municipals amb la finalitat de denunciar aquesta situació i per tal que l’administració local busqués solucions a una realitat que consideren d’eterna deixadesa i de greu afectació sobre el mediambient i el patrimoni rural del municipi.<br />Igualment, des de la CUP ja es va advertir al govern municipal que les obres de la C-15 afectarien la zona on es troben els residus d’AGMA i que calia fer una actuació al respecte, ja que en cas contrari existia el perill que es continuessin escampant els abocaments i dificultant-ne una futura recollida. En aquest sentit, diu la CUP, no els consta que l’anterior equip de govern fes al·legacions al projecte de la C-15 advertint de la presència d’aquests abocaments.
Expliquen també en el comunicat que a dia d’avui, des de l’Agència de Residus de Catalunya (qui és competent en temes de contaminació de sòls i qui té obert l’expedient de la Serreta) s’ha informat que Dragados (l’empresa que realitza les obres) els ha presentat un estudi previ amb diverses cates i analítiques i que des de l’Agència estan estudiant quin ha de ser el destí final d’aquests residus. En aquest sentit, des de l’Ajuntament se’ns ha informat que se sol·licitarà personar-se en l’expedient de l’Agència de Residus de Catalunya per conèixer de primera mà els diferents passos que es vagin fent.<br />Volen recordar també que es desconeix pel moment les tones de residus que hi ha a la zona, així com la presència d’aquests al costat de la riera de Vilafranca, al terme municipal d’Olèrdola.<br />Des de la CUP, entenen que l’obligació de l’administració en aquests moments és resoldre definitivament aquest problema i que per tant, els abocaments dels residus d’AGMA han de ser retirats i tractats en un abocador específic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: