Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els distribuïdors de Maquinària Agrícola no assistiran a les Fires de Maig com a mostra de suport al sector pagès

El motiu és que volen mostrar el seu suport a un sector que està cobrant uns preus molt baixos en els darrers anys, i conscients també que això afecta als seus propis negocis de venda de maquinària.

Després de reunir-se en una assemblea, els responsables d’Agrícola Vives, Autoagrícola Petit, Balven, EMMS S.A., Joan Cortiada S.A., Maquinària Agrícola Escala, Maquinària Agrícola Gibert, Saher i Tallers An-Per; que es dediquen a la comercialització de maquinària agrícola han decidit que no assistiran a les Fires de Maig d’enguany coma mostra de solidaritat amb el sector agrícola, i especialment el vitícola, que està veient com no es valora el seu esforç per aconseguir un producte de qualitat, i rebent a canvi del seu treball uns preus que estant a l’alçada del que es pagava fa deu anys. Un fet, comenten els empresaris que també els afecta a ells, ja que davant d’aquesta situació es retallen les inversions en la venda de tractors i maquinària agrícola. Max Margalef, gerent d’EMMS i parlant en nom del col·lectiu, explicava els motius pels quals no seran a Fires.
Aquest conjunt d’empreses distribuïdores de maquinària han considerat que era el moment de fer alguna cosa per donar suport al sector. Consideren que pot ser un gra de sorra que ajudi a fer sentit la veu de la pagesia.

Margalef, en nom de totes les empreses, ha remarcat que es tracta d’una decisió que no te res a veure amb l’organització de les fires ni amb el seu funcionament. Com a exemple posava que ells mateixos, seran presents en un altre dels seus àmbits de negoci, però no amb maquinària agrícola.

També recorden que aquesta decisió no afecta únicament a la Fira de Vilafranca, sinó que ja s’ha fet anteriorment en altres fires com la de Sant Miquel ( Lleida ), Firagost ( Valls ), Santa Teresa ( El Vendrell ), Cambrils o Vila-rodona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: