Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Estudiants de França i Àustria fan una estada a Sant Sadurní en el marc del programa europeu Comenius

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, ha rebut aquest dimarts als 12 alumnes i als 4 professors de dues escoles de França i Àustria que estan fent estada aquesta setmana a Espiells, a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell, en el marc del programa educatiu europeu Comenius.

Amat ha rebut al saló de plens a aquests alumnes i professors, que estaven acompanyats pel director de l’Escola d’Espiells, Xavier Vidal. Després de donar-els-hi la benvinguda, l’alcalde ha presentat Sant Sadurní als visitants i els ha obsequiat amb uns llibres i uns plànols de la població. Amat ha rebut com a regal uns vins elaborats per alguns d’aquests centres educatius. <br />L’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell és un dels quatre centres que està participant en un programa Comenius dedicat a l’ús de l’aigua. Els altres tres centres educatius són La Tour Blanche, de Bommes, a prop de Bordeus; Einsentadt, ubicat al costat de Viena, i Saint Patrick, de Belfast. Els alumnes i professors de l’escola de Belfast no s’ha desplaçat finalment a Sant Sadurní degut al núvol de cendra que està dificultant el trànsit aeri, sobretot pel nord d’Europa.<br />Durant la seva estada a Sant Sadurní, els alumnes i professors francesos i austríacs, juntament amb el grup d’alumnes de l’Escola d’Espiells que està cursant el cicle formatiu sobre olis d’oliva i vins, tenen previst fer diverses visites. Aniran a conèixer Codorniu i Torres, per conèixer l’ús mediambiental de l’aigua que fan aquestes empreses, i també visitaran la depuradora de Sant Sadurní i la desalinitzadora del Prat, a més de completar l’estada amb un tour cultural per Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: