Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de la neteja viària accepten un conveni per dos anys amb una puja salarial del 6% anual

Finalment s’ha desconvocat la vaga de la neteja viària que estava prevista pel proper dilluns a Vilafranca.

Els representants sindicals dels treballadors i els responsables de l’empresa Urbaser es van reunir ahir al migdia a Barcelona, citats per la mediació del Departament de Treball de la Generalitat per intentar conciliar un acord i la reunió va tenir un final positiu, desconvocant la vaga que hi havia prevista.<br />Els treballadors d’Urbaser, empresa que fa la neteja viària de Vilafranca, havien anunciat una vaga indefinida que havia de començar a partir de les sis del matí del dilluns. Com comentava Bernardo Sánchez, secretari general d’Activitats Diverses de CCOO a l’Alt Penedès-Garraf, el motiu de la convocatòria era la negociació del conveni, que els treballadors volien que fos de cinc anys; i que contemplés unes millores salarials. Els sous dels treballadors de la neteja viària es troben entre els 700 i els 800 eiros mensuals.<br />Finalment l’acord al que s’ha arribat és per dos anys, i l’empresa assumirà els endarreriments del 2009, amb pujada del 6%; i el mateix per aquest any 2010. Una mesura que tot i que limitada, ha estat acceptada per els treballadors.
La vaga estava convocada per dilluns, després que els representants dels treballadors demanessin diverses reunions amb l’Ajuntament i no rebessin resposta.

El fet de començar dilluns, com explica Sánchez, obeïa a què és la data en que les empreses que opten a oferir aquest servei de neteja a Vilafranca presenten les seves pliques.

La vaga podia haver afectat tan a la neteja dels carrers, com el buidat de les papereres i la recollida de trastos, mobles o electrodomèstics del carrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: