Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte arriba a Sant Sadurní "Artefacte", un festival per reivindicar Can Mas de la Riera com espai de creació

El dissabte, a partir de les 5 de la tarda, comença la primera edició d’Artefacte, un festival de les arts amb vocació de reivindicar Can Mas de la Riera com espai de creació i que compte amb el suport de les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

<p />

La Rua de l’Artefactet es posarà en marxa a les 5 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, i consistirà en una passejada fins a Can Mas de la Riera, la masia de l’Ajuntament recentment remodelada i que disposa de diversos espais dedicats a la creació. Aquesta rua vol aplegar sobretot als infants i a la gent més jove, acompanyats dels seus pares i familiars, i proposa fer el recorregut ballant i cantant. Cap a les 6 de la tarda, es preveu que la companyia sadurninenca CIA.ES3 ofereixi una sessió d’animació infantil, que es completarà amb una xocolatada per a tots els assistents.<br />El final de l’Artefactet donarà pas, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’inici de l’Artefacte, que inclourà la inauguració de l’exposició "L’art de fet", una àmplia mostra de pintura, dibuix, arts digitals, escultura, instal·lacions, vídeo projeccions i fotografia, entre altres creacions artístiques, majoritàriament a càrrec d’artistes locals. Tot seguit, cap a 2/4 de 8 del vespre, està previst que es presenti la revista Artefacte, una publicació que vol ajudar a donar solidesa i pervivència al festival. Es tracta d’una revista amb continguts diversos, on s’hi pot trobar poesia, dibuix, còmic, narracions, contes i fotografia. Artefacte continuarà, a les 8 del vespre, amb un recital de poesia i una lectura de textos.

Més tard, després de sopar, cap a 2/4 d’11 de la nit, el festival continuarà amb espectacles de cabaret, circ i teatre. Aquesta primera edició es completarà, a 2/4 de 12 de la nit, amb els concert de Moratones, Plàcton i Deforestados. Ja a les 3 de la matinada començarà la recta final del festival amb sessions de música i dj.<br />Alonso Castellanos, cap visible de l’organització, assegura que hi ha moltes persones engrescades al darrera d’aquest projecte i celebra que l’Ajuntament també hi vulgui jugar. Artefacte arriba en el marc de l’Abril Cultural, amb la intenció de donar un nou impuls a aquesta tradicional programació cultural de la primavera sadurninenca, i coincideix enguany per dates amb Demostra, la Biennal d’Art Local. <br />Artefacte vol també ser la resposta dels artistes als rumors d’ubicar un camp permanent de pitch& putt a l’entorn de Can Mas de la Riera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: