Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Maria 2020, una campanya per millorar la basílica

Les parròquies de Vilafranca engeguen al mes d’abril una campanya anomenada Santa Maria 2020 per restaurar les parts malmeses de la basílica.

El mes que ve arrencarà a Vilafranca la campanya Santa Maria 2020, una iniciativa de les parròquies de la vila que pretén buscar la col·laboració de tothom per tal de restaurar les parts malmeses de la basílica vilafranquina.<br />Ja fa molts mesos que la imatge de Santa Maria es veu canviada per les bastides i proteccions que en volten els campanarets. Recordem que les ventades del mes de gener de 2009 van provocar que caiguessin algunes pedres d’aquesta part de la façana. Des de les parròquies es van mobilitzar llavors ràpidament per evitar mals majors i van encarregar un projecte de restauració a un estudi d’arquitectes. De moment, però, tot el que s’ha fet ha estat protegir la zona per tal d’evitar els efectes dels despreniments.<br />La façana i els campanarets són només una part, la més deteriorada i urgent, de tot el que cal arreglar a la basílica de Santa Maria. Per tot plegat, les parròquies començaran el mes d’abril aquesta gran campanya que vol aconseguir la participació de tothom, particulars, empreses i institucions, per rehabilitar tot l’edifici durant els propers deu anys. El rector de Santa Maria mossèn Jaume Berdoy destacava que la basílica és patrimoni de tota la vila, no només dels feligresos.
Mossèn Berdoy explicava que, des de la festa major passada, han rebut donatius per a la restauració de Santa Maria. Però l’únic que han pogut fer és protegir els campanarets. Per això tenen ganes que comenci la campanya i així obtenir més recursos.

La campanya Santa Maria 2020 prioritzarà en primer lloc la reparació dels campanarets, la façana i la creu i després s’estructurarà en altres fases.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: