Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament vol que Penedès figuri a la nova marca turística

L’ajuntament de Vilafranca treballarà perquè el Penedès figuri en la marca turística i no prosperi la marca Costa Barcelona.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull i la presidenta del Patronat de Comerç i Turisme M. Dolors Rius han comparegut davant dels mitjans de comunicació en resposta a la decisió que es va prendre ahir sobre la marca turística Costa Barcelona. Recordem que el Consorci de Turisme de l’Alt Penedès celebrava l’assemblea general que tractava l’aprovació del canvi de nom de la marca turística, que fins ara era Costa del Garraf i no havia tingut ni èxit ni implicació del territori.<br />La votació va resultar en empat. L’ajuntament de Vilafranca considera que la paraula Penedès hauria anar en la marca principal, al costat de Barcelona, i no en l’eslògan complementari. Junt amb el seu vot en contra votaven l’ajuntament de Subirats, la DO Penedès i la patronal Uvipe. L’ajuntament de Sant Sadurní s’abstenia i hi votaven a favor el president del Consorci, l’Incavi, l’Institut del Cava i la Diputació de Barcelona. Per tant va caldre el vot de qualitat del president, Lluís Valls, per aprovar-ho.<br />L’alcalde diu que el que s’ha aprovat finalment no és la marca Costa de Barcelona. Mar, modernisme i Penedès, sinó que la marca que quedarà registrada és només Costa de Barcelona. Per tant, el Penedès queda fora del concepte, fet que considera molt greu tenint en compte que la decisió s’ha pres d’esquenes al sector i només havent rebut el vot a favor de les administracions. Principalment, Regull es queixa de que Costa de Barcelona no és un concepte que impliqui ni el Penedès, ni l’enoturisme ni el perfil de turista que pot venir a les nostres comarques, sinó que va adreçat directament a la idea de costa i de mar.
Regull considera que el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès Lluís Valls ha actuat sense consultar el Consell Comarcal i que és molt trist que siguin els mateixos penedesencs els qui s’excloguin de figurar en el nom oficial de la marca. Per tot plegat, l’ajuntament vol treballar perquè no prosperi la marca Costa de Barcelona i perquè, finalment, el nom Penedès ocupi un lloc més destacat d’acord amb les demandes del sector de l’enoturisme i del territori, en definitiva.

L’alcalde i la presidenta del Patronat s’han reunit amb una trentena d’empreses de Vilafranca i la comarca i han copsat que la opinió d’aquestes també és favorable a incloure Penedès a la marca definitiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: