Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament no vol que un macro centre comercial a la Girada trenqui el model de comerç de proximitat

En el decurs de la jornada que s’ha celebrat aquest matí al teatre Cal Bolet, per commemorar els 10 anys de l’associació de botiguers i comerciants de Vilafranca s’ha parlat també de models comercial, i de retruc de models de ciutat, dos conceptes que van força lligats.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, ha comentat que entenen que a la Girada hi ha d’haver comerç, però que ha de ser afegint al que ja disposa la vila. El que no pot ser, consideren des de l’equip de Govern, és apostar per un model que trenqui amb el comerç de proximitat que existeix en aquests moments a Vilafranca.
Ruiz ha recordat també que el projecte que existeix actualment sobre la taula és una evolució del que es va donar a conèixer l’any 2005; i que ja va ser rebutjat per l’anterior govern de Vilafranca l’any 2007. Ara CiU tampoc està d’acord amb un macro centre comercial als afores de Vilafranca. Un model, recorda a més Ruiz, que s’ha demostrat en poblacions properes com ara Vilanova, que no funciona.

En l’acte d’aquest matí s’ha comptat amb la participació del director de l’Observatori Urbanístic del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Muñoz, que ha apuntat que el comerç pot ser una eina per enfortir els models de ciutat. Muñoz considera que és important arribar a consens entre tots els sectors implicats de cara a poder trobar una fórmula adequada per cada població.

Per Muñoz cal tenir molt present també què el que serveix per un lloc sovint no serveix per un altre; i que cada cop es té més clar que repetir el mateix model de comerç no dona bons resultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: