Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La realitat de les transformacions a Bolívia centren un acte organitzat per Entrepobles Alt Penedès

La xerrada, sota el lema "Moviments i transformacions socials a Amèrica Llatina. Bolívia", es va celebrar a l’Escorxador de Vilafranca. L’encarregat de conduir-la va ser Oscar Vega, membre del grup La Comuna. Es tracta d’un col·lectiu que s’ha caracteritzat pel seu recolzament crític al govern d’Evo Morales.

Vega explicava que el primer mandat de Morales, entre 2005 i 2009 va complir amb els compromisos que havia adquirit; i que ara el país disposa d’una nova constitució que s’ha d’anar aplicant i un nou disseny dels nivells de govern del país.<br />Destacava la nacionalització dels hidrocarburs, que ha permès un canvi en les potencialitats econòmiques de l’estat bolivià. Reconeixia que en la qüestió dels judicis de responsabilitats dels anteriors governs dictatorials, la situació anava un xic més lenta ja que gran part dels qui haurien de ser encausats estant exiliats als Estats Units. Deia però Vega, que la feina feta fins ara justificava la reelecció de Morales en el seu segon mandat.
Oscar Vega reconeixia que en aquests anys s’ha potenciat la capacitat dels ciutadans d’assumir els seus drets; una feina que s’ha assolit gràcies a les mobilitzacions i la tasca de les associacions.

Per aquest representant de l’Associació La Comuna, s’ha fet una feina important de suport i atenció als sectors de major risc, a les poblacions indígenes i a les zones més aïllades. Àmbits com la sanitat, la producció econòmica i l’ensanyament han estat eixos principals. En aquest darrer punt, destacava que s’havia aconseguit eradicar l’analfabetisme de Bolívia.

Insistia també Oscar Vega que una altre de les fites importants que s’han assolit en aquests anys del govern d’Evo Morales ha estat la conscienciació sobre les possibilitats a nivell regional i local de govern en les diferents zones del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: