Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joaquim Nadal satisfet d’haver resolt les dificultats del traçat de la C-15, i convençut que el tren orbital serà una realitat

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha visitat els primers treballs de l’Eix Diagonal, que unirà Vilanova i la Geltrú i Manresa. En concret, el conseller ha visitat les tasques inicials al futur túnel de Montgròs, a Sant Pere de Ribes acompanyat d’alcaldes de la zona.

En aquest punt, Nadal ha comentat que estava satisfet que després de les converses amb el territori s’ha aconseguit resoldre els conflictes i dificultats que havien sorgit en el traçat.
L’Eix Diagonal, que unirà Vilanova i la Geltrú i Manresa, tindrà 67 quilòmetres de longitud, amb 35 quilòmetres de nova construcció, 13 dels quals seran autovia, concretament els que uniran la capital del Garraf amb Vilafranca. La inversió per a l’execució de les obres, que conclourà entre el 2011 i el 2012, és de 368,4 MEUR.<br />D’altra banda, el Conseller Nadal ha parlat de la futura línia de tren orbital que ha d’unit també aquestes dues capitals de comarca. Ha explicat que donat què el Ministeri ha assumit el compromís de fer l’estudi informatiu de l’eix orbital ferroviari, i la Generalitat de fer un pla director urbanístic per fer la reserva de terrenys; aquesta infrastructura acabarà sent una realitat a mig termini.

Aquest tren orbital ha de servir per unir a través del ferrocarril la costa i l’interior de Catalunya sense haver de passar per Barcelona, i permetria una millor connexió entre Vilafranca i les capitals del Garraf i l’Anoia amb transport públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: