Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ADIF restableix el servei en una via entre Sant Sadurní i els Monjos i preveu recuperar la normalitat al matí

Des d’un quart menys cinc de vuit del matí, per una incidència elèctrica que afecta a la infraestructura entre Els Monjos i Sant Sadurní, s’ha hagut d’establir un pla alternatiu per carretera amb autobusos al tram entre Els Monjos i Sant Sadurní d’Anoia, a la línia R4 de Rodalies de Catalunya, que fa el recorregut Barcelona – Vilafranca / St. Vicenç de Calders. La incidència s’ha produït per la caiguda d’un mur sobre el sistema d’electrificació entre La Granada i Sant Sadurní.

Adif ha mobilitzat personal tècnic i maquinària especialitzada per a la resolució d’aquesta incidència. Degut als danys produïts en el sistema d’electrificació, les primeres previsions apuntaven a que el restabliment de la circulació per una de les vies no es produirà abans de les 2 del migdia. Finalment cap a les 3 de la tarda s’ha restablert el servei per una de les vies. Per a la segona via, la més afectada, ADIF ha avançant la seva voluntat que estigui restablert el servei a primera hora de demà.<br />El punt en el que s’ha produït la incidència està sent objecte d’una actuació per al reforç de la zona situada a l’entorn de les vies, ja que a les inspeccions realitzades pels tècnics d’Adif van considerar la necessitat de realitzar accions complementàries. Aquesta actuació s’ha planificat en dues fases, de les quals s’havia complementat la primera i s’iniciarà de manera imminent la segona, una vegada realitzat el procés de contractació corresponent.

D’aquesta manera el servei de la R4 funcionava al matí amb certa normalitat entre Barcelona i Sant Sadurní i entre els Monjos i Sant Vicenç de Calders, però entre la capital del cava i Santa Margarida i els Monjos s’ha establert un servei alternatiu per carretera amb 10 autobusos que feien aquest recorregut.<br />Segons alguns dels usuaris, però, aquest servei no ha funcionat correctament i tampoc se’ls ha informat bé dels canvis. L’Héctor Verduzán comentava que els autobusos no venien a l’hora que se’ls havia dit i, quan arribaven, estaven plens.

L’avaria ha provocat, a més, que dos trens quedessin detinguts al trajecte afectat, un entre La Granada i Sant Sadurní, amb un viatger que estava amb el maquinista, i un altre entre Els Monjos i Vilafranca amb 120 viatgers. <br />En aquests dos casos, Adif ha activat el protocol d’actuació en cas d’emergència per tal de procedir a la seva evacuació que ha acabat, segons RENFE, a l’entorn de dos quarts de deu del matí. Els dos trens circulaven amb direcció Barcelona. <br />D’altra banda, una incidència que ha afectat a la infraestructura entre Cornellà i Castellbisbal fins a dos quarts de vuit del matí, ha estat provocant retards de 25 minuts de mitjana a les línies R4 sud i R7 de Rodalies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: