Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP convoca la pagesia de la comarca a concentrar-se a Barcelona demanant

Aquest matí els responsables comarcals del sindicat Unió de Pagesos han explicat a la seu de Vilafranca els detalls de la manifestació que es farà a Barcelona el 20 de febrer per tal de fer sentir un cop més la veu de la pagesia i reclamar al Govern de la Generalitat, i extensiu al de Madrid, que actuïn davant d’una de les majors crisis del sector agrari.

El coordinador comarcal d’Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Josep-Joan Saumell, comentava que ja fa temps que demanen una acció de les administracions per tal d’actuar en una situació que any a any és més complicada. Saumell recorda que es reclama que es paguin preus justos als productors; però també que s’apliquin preus justos als consumidors.
Saumell insistia en que fa temps que des del sector estant quixant-se d’aquestes situacions, i en les darreres setmanes s’han fet mobilitzacions per protestar-hi. Una de les principals denúncies és contra el control de l’agroindústria que acaba ofegant els pagesos.

Des d’Unió de Pagesos consideren que es tracta d’una situació que està tenint conseqüències nefastes pel sector productors agrari català i que poden ser irreparables si les administracions no actuen ja. Han donat una dada, des de 2001 s’ha perdut un 43% de la renda agrària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: