Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protesta per la inacció d’Adif

Més de quatre centes persones protesten contra la inacció del gestor d’infraestructures ferroviàries davant dels problemes que provoca el pas dels trens.

<br />La convocatòria feta per l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, la resta de grups representats al consistori vilafranquí i la plataforma de veïns afectats ha fet que més de tres centes persones es reunissin a l’estació de RENFE de la capital de l’Alt Penedès. El motiu era protestar contra la inacció d’Adif, el gestor d’infraestructures ferroviàries, pel que fa als problemes que estan suportant els veïns de les zones properes a les vies i que tenen a veure amb sorolls i vibracions que consideren clarament excessius.<br />La Síndica de Greuges de Vilafranca Glòria Valeri va ser l’encarregada de llegir el manifest en el qual l’ajuntament demana que l’Adif solucioni ja els problemes. L’alcalde també va intervenir per posar de manifest el malestar de l’ajuntament davant de les promeses incomplertes a les quals es va arribar al juliol de l’any passat.<br />Demà, l’alcalde i representants dels veïns tenen prevista una reunió de seguiment amb els responsables d’Adif a Barcelona, una reunió que encaren amb la força que els ha donat la participació a la convocatòria d’aquest dilluns.<br /><br />Regull ha recordat que Adif i l’ajuntament de Vilafranca han signat un conveni i que són les dues parts les que s’han compromès. <br />Ho ha fet perquè el gestor ha emès un comunicat en què reclama que el consistori pagui els més de 22 milions que deu. L’alcalde diu que pagaran a mesura que se solucionin els problemes i es mostra convençut que l’Adif no deixarà els vilafranquins en la situació actual.<br /><br />Per la seva part, el representant dels veïns Josep Anton Doblas amenaçava amb portar el cas a la fiscalia general de Catalunya. També destacava Doblas que les reparacions que Adif ha fet de moment de les esquerdes a alguns habitatges afectats són una part molt petita dels problemes reals que pateixen els veïns.<br /><br />L’alcalde de Vilafranca també ha dit en el transcurs de la concentració que no es descarten accions més contundents si Adif no escolta les demandes de Vilafranca.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: