Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC afirma que el projecte de llei deixa obertes les portes a la Vegueria Penedès

ERC assegura que l’acord del govern de la Generalitat del projecte de llei de vegueries pot fer possible la Vegueria del Penedès.

El regidor republicà vilafranquí, Josep Quelart, lamenta les crítiques políticament interessades que ha rebut la proposta del conseller Ausàs, des del Penedès, sobretot perquè s’han fet sense haver llegit el document final aprovat pel govern. El projecte de llei de vegueries ha d’entrar ara al Parlament per a la seva discussió i aprovació com a Llei. El projecte estableix 7 vegueries, però preveu la creació de noves vegueries.<br />Els mecanismes per a la creació d’una nova vegueria són tres, qualsevol d’ells és vàlid, pot ser per acord del govern, per acord del Parlament o bé a proposta del territori, dels 2/3 dels municipis interessats.<br />La possibilitat de crear noves vegueries s’ha introduït pensant exclusivament en la vegueria Penedès i ha estat una condició imposada per Esquerra.<br />El regidor vilafranquí explica que esquerra ha redactat el document com un espai mínim comú de concens entre el PSC i CiU per aprovar la llei a Catalunya i també assenyala que va ser el pacte d’Artur Mas amb Zapatero que va modificar l’estatut obligant a que la vegueria Penedès hagi de rebre el vist i plau també de les Corts Espanyoles.
Quelart també assenyala que Esquerra és l’únic soci del govern que proposa la vegueria Penedès i és l’únic grup parlamentari que assegura el vot favorable a la vegueria tan a l’àmbit comarcal, com al Parlament i a Madrid.

Les 7 vegueries previstes a la Llei ja són àmbits funcionals i disposen de serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat des de fa temps. L’àmbit Penedès podria ser aprovat el mes de maig al Parlament.<br />Quan el Penedès sigui àmbit funcional, el reconeixement de la vegueria serà més fàcil.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: