Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pel dret a l’habitatge

L’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca denuncia que a la vila hi ha molts pisos buits i que s’incompleix el dret a l’habitatge.

Vilafranca del Penedès, ara per ara, incompleix amb les necessitats d’habitatges dignes pels seus veïns i veïnes, fins i tot, amb les polítiques públiques destinades a satisfer la demanda de pisos de protecció oficial que tenim a la nostra vila. Aquesta és l’afirmació que fa l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca que ahir a la tarda va fer un acte reivindicatiu davant d’un bloc de pisos al barri de la Girada, concretament al carrer dels Falcons. Des de l’assemblea constaten que cada dia es veu una gran quantitat de pisos buits, inclòs el centre vila, ja sigui perquè no hi ha una intervenció jurídica i administrativa o per què no es pot, des de l’ajuntament fiscalitzar o disposar dels pisos buits. També es queixen de que ni tan sols se sap ben bé de quina quantitat exacta s’està parlant perquè no es disposa d’un cens actualitzat ni públic. Per això reclamen que s’actualitzi els cens dels pisos buits i l’estat en què es troben, es a dir, les característiques, la propietat i possibilitat de intervenir-hi i que aquest cens sigui públic.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant ADIGSA, Agència dependent del Departament de Medi Ambient i Habitatge és l’encarregada de gestionar els projectes i la política sobre aquest dret social fonamental inherent als ciutadans i ciutadanes.
<br />Des de l’assemblea consideren que hauria de ser el mateix ajuntament qui administri i gestioni els habitatges buits, ja que és qui pot definir de la millor manera com, quan i per què intervenir en la protecció d’habitatges ja que és l’administració més pròxima a la població, és qui té un coneixement de la realitat i de les necessitats socials actuals a la vila. <br />L’Assemblea ha organitzat pel dia 14 de gener una taula rodona per tractar tots aquests temes en el marc de les festes de Sant Raimon. Hi participarà el director general d’habitatge de la Generalitat Quim Gascó i representants de la plataforma Gent de Gramanet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: