Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes tindrà l’escola en funcionament al setembre d’aquest any

La comarca de l’Alt Penedès tindrà escoles a tots els municipis a partir del curs vinent. Les Cabanyes era l’únic municipi que no tenia encara escola, després de perdre-la trenta anys enrere, però ara ja s’està construint un edifici i el centre entrarà en funcionament de forma definitiva al setembre d’aquest 2010.<br />

El diputat socialista Roberto Labandera s’ha felicitat per aquest fet en el transcurs d’una roda de premsa en la qual també ha parlat sobre l’inici de les activitats de l’institut de La Girada. Labandera resumia així el procés que ha seguit l’escola de Les Cabanyes.

D’altra banda, el diputat vilafranquí ha valorat l’entrada en vigor d’una de les mesures de suport social que considera més importants dels 30 compromisos per afrontar la crisi i reactivar l’economia aprovats pel Govern el passat 21 de desembre. Es tracta del salari social català, una mesura que reforça la Renda Mínima d’Inserció a Catalunya bàsicament perquè permet al sol·licitant que la pugui demanar abans.

A la comarca de l’Alt Penedès, el creixement de la demanda de la Renda Mínima d’Inserció ha estat del 25% del 2008 al 2009.

Les dades del tercer trimestre de 2009 de persones ateses per aquest tema a la nostra comarca és de 584 sense comptar Vilafranca, quan l’any 2008 en van ser 458 i, l’anterior, 422.<br />Labandera ha volgut destacar especialment aquesta mesura però ha remarcat en general el fet que el govern de la Generalitat apliqui recursos propis als que ja porta a terme l’estat i ho ha anomenat la "via catalana per sortir de la crisi".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: