Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC referma la seva aposta pel dret a decidir

Esquerra Republicana de Catalunya referma la seva aposta pel dret a decidir i diu que no s’atemorirà pel fet que els seus dos principals càrrecs comarcals estiguin encausats.

Davant la possible imputació dels dos principals càrrecs d’Esquerra a l’Alt Penedès, el president comarcal Raimon Soler i el portaveu comarcal de les JERC Roger Fuentes, el partit ha volgut fer públic al seu suport a tots els implicats en aquest cas. Recordem que els fets es remunten al març de 2008, dia d’eleccions generals, en què la Plataforma pel dret a decidir i Sobirania i Progrés van recollir signatures per la campanya Decideixo decidir. Les juntes electorals de Girona i Lleida no hi van veure delicte en aquesta manifestació en dia de comicis. En canvi, les de Barcelona i Tarragona van considerar que l’acció era il·legal i van ordenar retirar les taules i identificar-ne els responsables, entre els quals hi havia Raimon Soler a Vilafranca i Roger Fuentes a Sant Pere de Riudebitlles a més d’altres persones. Ara fa uns dies, els implicats han rebut la notificació de que podrien ser imputats i estan citats a declarar a finals de febrer.<br />Des d’ERC han volgut transmetre un missatge d’unitat davant d’aquesta situació i Soler i Fuentes han estat acompanyats per Ivan Faccia, Miquel Carrillo, Jesús Salius, Pol Pagès, Pep Quelart, Albert Prat i Antoni Soler entre altres.<br />El president comarcal considera que la situació en la que es troben no els ha d’aturar perquè la seva demanda és totalment legítima.

 

Soler opina que el següent pas és posar-se en contacte amb totes les persones citades i pensar una resposta unitària en contra d’aquesta actuació de la justícia.

Per la seva part, Roger Fuentes insistia en que ni ERC i les JERC s’atemoriran davant d’una actitud que demostra el que considera que són greus dèficits democràtics que pateix l’estat espanyol.

Des d’ERC també han volgut deixar clar que la resta d’implicats compten amb tot el seu suport siguin o no militants republicans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: