Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició de pessebres es complementa amb altres activitats

L’exposició de pessebres de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca queda inaugurada i comptarà amb activitats paral·leles.

A l’acte d’inauguració hi van assistir Mossèn Jaume Berdoy, en nom de les Parròquies de Vilafranca; el president de l’entitat patrocinadora Caixa Penedès, Josep Colomer; i Raimon Gusi, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. En les seves intervencions, com a representants de les tres institucions que fan possible aquesta exposició, van reiterar el suport a la mostra destacant-ne el seu caràcter simbòlic, així com la força i la identitat de la tradició del pessebre a casa nostra. A més, van destacar també la importància i el compromís de recolzar una exposició per la qual any rere any hi passen milers de persones; més de divuit mil el passat Nadal, segons l’Associació de Pessebristes.<br />Aquest any hi ha 18 pessebres, quinze diorames, el pessebre popular i el pessebre de muntanya. El president de l’Associació de Pessebristes Ramon Albornà explicava que, normalment, els pessebres es comencen a preparar després de l’estiu.

A l’exposició s’hi pot veure la feina de prop d’una trentena de persones. A més, evidentment, de totes les col·laboracions que reben els pessebristes.

L’Associació de Pessebristes té aquest any la voluntat d’acostar encara més el pessebre a Vilafranca i a les llars. Per això ha anunciat diverses propostes que durant aquestes festes es tiraran endavant. Així, gràcies a la complicitat de diferents col·laboradors, es podran veure diversos diorames a entitats i comerços de la Vila; s’organitzarà el Taller de Pessebres per a nens i nenes de primària, el dimecres 23 de desembre al matí; també es farà el Joc del Pessebre, a la mateixa exposició per animar a tothom a ser una miqueta més observadors; i la projecció de l’audiovisual Fem Pessebre, en el qual es pot veure tot el procés d’elaboració d’un diorama.<br />
Recordem que l’Exposició de Pessebres es pot visitar a la Capella dels Dolors, diàriament fins al dia de Reis, i els dos següents caps de setmana de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: